Când avea 22 de ani, Marilyn Sherlock și-a pierdut cea mai mare parte a coamei. „Era epoca” florii „și eram aproape chel. A trebuit să apelez chiar la o perucă”, își amintește el cu amărăciune. Datorită ajutorului Institutului de Trichologie din Regatul Unit, știința care studiază părul și sănătatea ta, și-a recăpătat părul.

Că a marcat atât de mult încât, de atunci, este dedicat cercetării tulburărilor părului și ale pielii capului. „Este adevărat că, dacă renunți, viața nu prezintă pericol, ci generează un stres emoțional și un impact psihologic. Este un înregistrator al actelor tale, reflectă ceea ce mănânci, unde ai fost, ceea ce ai gata … Lucrăm ca avocați, colectăm acele piste pe care le servim pentru a detecta problemele și sunt mai frecvente decât credeți: există în jur de 50 de cauze în spatele slăbirii sau căderii părului „, explică.

Femei, bărbați, tineri, mai în vârstă …

Profilul persoanelor care vin la interogarea dvs. este cel mai divers. „Am cazul apropiat al nepoatei mele, are 14 ani și își maltratează foarte mult părul, până la urmă tocmai ea îi provoacă căderea, dar când ești adolescent este greu să o faci să o vadă . ” Pentru că, potrivit lui Sherlock, actele de zi cu zi sunt cele care strică cel mai mult părul. „La periaj găsim o singură mizerie și continuăm să tragem cu forță până când este o parte sau aplicăm căldură atunci când folosim dispozitive electronice. Majoritatea timpului este rupt deoarece nu încearcă așa cum ar trebui. Doar că noi ai grijă de piele, există care să ai grijă de părul tău „, recomandă el.

Cât de des ar trebui să te speli pe păr? „Atmosfera dintr-o singură cameră în care oamenii fumează, poluarea, praful de pe stradă, lacurile, spumele … Tot ceea ce este aderat zilnic la păr și unul rănește mai mult decât mineralele care conțin apa. Dacă te speli mâinile și dinții toată ziua, de ce nu părul? Dar nu merită primul săpun de găsit. De asemenea, tratamentul ales este foarte important. Vă recomand să îl păstrați curat și condiționat, este cel mai mare simptom de sănătate al unei coame „.

Este adevărat că tunsul cu părul ajută adesea să devină mai sănătos și mai puternic?

„Visul nu este acela de a lăsa acest lucru să se întâmple mai mult de șase până la opt săptămâni fără a pune foarfecele. Nu că tăierea cu asta merge adesea să devină mai puternică și mai sănătoasă, dar vei evita acea despicare. Părul este ca un fermoar , dacă sunt capetele despicate care se sparg și capătul, o parte a fibrei. este foarte important să faceți un frizer, deoarece tăietura este curată. Când nu folosiți o foarfecă chiar acasă, curtea a deteriorat și vârful și, de asemenea, provoacă-te pe tine care rupe prin felul în care îl tai „.

Masca trebuie aplicată o singură dată pe săptămână? „Pentru mine, balsamul este unul sau da, nu-mi spălați niciodată părul fără balsam. Utilizarea lui zilnică este la fel de importantă ca șamponul, deoarece ajută la hidratarea capilarelor din fibre. Masca, la fel de intensă, într-adevăr, cu o dată la săptămâna va fi bine „.

Subestimați problema căderii părului? „Părul este un semn de identitate. Lucrăm în strânsă colaborare cu medicul profesionist, dar este adevărat că vremurile sunt proprii medici care vor elimina fierul pentru problemă, deoarece consideră că este doar o problemă estetică. La Institutul de Trichologie am ați efectuat un studiu care aruncă date privind îngrijorarea: 95% dintre femei și mai mult de un 81% dintre bărbați recunosc că starea părului dvs. influențează starea sa de spirit, fiind un factor care determină când să vă arătați încrederea și siguranța în sine. părul păstrează o relație strânsă cu fericirea. „

Contribuie stresul la căderea părului?

Cum putem lupta împotriva ei? „Este un răspuns complicat. De fiecare dată sunt mai multe femei care vin la întrebarea mea cu privire la această chestiune. Este o cauză-consecință, pentru că dacă ai mai puțin timp, îți pasă mai puțin părul și la sfârșit va cădea mai mult pentru că este mai slăbit de lipsa de îngrijire. Dacă faci duș toate zilele și aplici cremă în toate zilele, de ce nu te speli pe păr în toate zilele pe care trebuie să le tratezi, aplici întotdeauna balsam și evită căldura fierului de călcat și fiare de călcat.

Plec să se usuce în aer. Repet, cel mai important lucru este să speli și să pui toată ziua „. Când începem să ne facem griji pentru căderea părului? „Standardul este să pierzi 100 de fire de păr pe zi. Dacă pierzi mai mult este atunci când mergem la dermatolog. Și nu le contează, se știe mai mult sau mai puțin cantitatea de păr pe care o pierzi atunci când speli părul sau perna” .