Categorie: Frumuseţe

Frumusețe și îngrijire pentru ochi

„Ochii sunt oglinda sufletului” este un discurs popular care pune în evidență importanța ochiului nu numai asupra imaginii unei persoane, ci și asupra modului său de a relaționa. O prin ochi pot fi transmise sentimente, emoții și stări de spirit, dar, de asemenea, pot să arate starea pielii și stilul de viață al persoanei (oboseală, lipsa somnului, îmbătrânirea, dieta slabă, stresul …) . Acordarea atenției igienei, îngrijirii și înfrumusețării zonei ochilor este de o importanță vitală pentru a evita ca estetica să ajungă să distrugă o expresie.

Pentru a aborda în mod adecvat produsele cosmetice și îngrijirea care trebuie acordată zonei oculare, este esențial să se ia în considerare o serie de elemente care sunt tipice și caracteristice acestei zone faciale. Zona oculară concurge cu o serie de factori anatomici și fiziologici care fac din aceasta o zonă extrem de fragilă și sensibilă și, prin urmare, capabilă să genereze o mare varietate de probleme estetice.

Conturul ochilor – ce este?

Pielea care alcătuiește ceea ce este cunoscut colocvial drept „conturul ochilor” este mult mai subțire (300-800 microni) decât restul feței și corpului, are foarte puține glande sebacee și distinse cu multă ușurință. Acest lucru se întâmplă într-o zonă în care există 22 de mușchi periorbitali, care sunt în activitate permanentă din cauza clipirii și a restului mișcărilor ochiului.

Periorbitalul pielii, ca și cel al restului feței, este supus unei frecvențe mari la expunerea razelor solare. Expunerea la soare usucă pielea și provoacă distrugerea fibrelor de colagen și elastină, ceea ce provoacă îmbătrânirea acestuia și accelerează apariția ridurilor.

Pentru a facilita mobilitatea globului ochiului în cavitatea orbitală, spațiile dintre mușchii ochiului și osul pereților sunt umpluturi de lobi de orbital gras. În condiții normale, aceste ochi de adipozitate sunt limitate și reținute de o membrană, numită sept orbital. De-a lungul anilor s-a produs o relaxare a acestei structuri musculocutane de izolare, care poate fi agravată de circumstanțe concurente (obezitate, probleme de vedere, reținerea lichidelor) și dă drept rezultat aspectul așa-numitelor pungi palpebrales.

Ochii, pe lângă faptul că joacă un rol vital, sunt câteva organe deosebit de delicate, astfel încât legile cosmetice din diferite țări publică prevederile lor listele de reglementare a ingredientelor și coloranților limitată în mod specific la aplicarea sa în zona ochilor și de care au nevoie în ele unele criterii de siguranță mai stricte decât cele aplicate în ingredientele cosmetice destinate altor zone ale corpului.

Probleme estetice ale zonei ochilor

Sunt alterări ale colorării pielii de sub ochi datorită unei producții excesive de melanină și dilatării capilarelor aproape de suprafața pielii. Factorii ereditari sunt una dintre cauzele care conduc (persoanele cu antecedente familiale de cercuri întunecate sunt mai susceptibile de a le avea). În albul de rasă, acest lucru apare și în subtipurile cu pigmentare crescută (cum ar fi Marea Mediterană). Vasodilatația fiziologică și pierderea grosimii pielii care are loc de-a lungul anilor determină cearcănele sunt accentuate la persoanele în vârstă. Pe lângă aceste circumstanțe, cercurile pot apărea ca rezultat al bolii (alergii, eczeme, dermatite atopice, conjunctivite, stări de alterare hormonală, probleme vasculare etc.).

Contrar a ceea ce se credea în mod tradițional, expunerea la soare, oboseala sau lipsa somnului nu sunt o cauză directă a cearcănelor, dar le înrăutățesc și le fac mai vizibile. Genți de palpebral. Este proeminența, vizibilă extern, adipozitatea care anatomic există în regiunile orbitare ale tuturor ființelor umane, dar poate fi, de asemenea, cauzată de un singur exces de piele, care apoi este mai izbitor în pleoapele superioare.

Există o anumită predispoziție constituțională ereditară pentru a prezenta acest tip de defect estetic, tendință care se accentuează odată cu vârsta. În unele cazuri, pungile își au originea într-o retenție de lichid (edem); atunci pot fi indicative ale existenței unei boli sistemice de origine inimă, rinichi, tiroidă, pierderi de proteine ​​sau modificări imunologice. Unele procese patologice adecvate ale pielii (eczeme de contact) pot provoca, de asemenea, acest tip de defect estetic. Așa cum se întâmplă cu cearcănele, există un set de factori externi care pot favoriza apariția sacilor palpebrales: consumul excesiv de alcool și snuff, consumul puțin sănătos, sedentarismul vieții, stresul sau tulburările somnului.

Sfaturi de la farmacie

Utilizarea produselor cosmetice și conservarea sănătății ochilor. Folosiți de preferință produse cosmetice fără parfum, hipoalergenice și fabricate de companii recunoscute. Spălați-vă mâinile înainte de a pune sau îndepărta lentilele de contact și machiaj numai după ce ați plasat-o. Spălați des pensulele și elementele de aplicare a machiajului. Reînnoiți aceste elemente de fiecare dată când este achiziționat un container nou. Nu plătiți și nu cereți produse cosmetice altor persoane.

Umbrele pentru ochii geroși, irizați, perlate sau alte tipuri mai strălucitoare sunt mai susceptibile de a provoca probleme oculare. Evitați aplicarea produselor cosmetice prea aproape de ochi. Nu aplicați eyeliner pe marginea interioară a pleoapei. Nu aplicați machiaj în timp ce acesta este în mișcare. Nu aplicați produse cosmetice dacă ochii sunt roșii, umflați sau prezintă semne de infecție. Dacă aceste simptome persistă trebuie să vizitați un oftalmolog.

Ce este acneea?

Acneea este o boală obișnuită a pielii prin care se înfundă părul foliculilor cu grăsime și celule moarte cu puncte negre sau cosuri pe față, piept sau spate. Activitatea glandelor sebacee, producerea de hormoni ca androgeni și anumite medicamente pot agrava acneea.

Cauzele acneei sunt: producția excesivă de grăsime de către glandele sebacee, excesul de hormon de activitate al androgenilor care sunt responsabili de reglarea producției de sebácea. Obstrucția părului foliculilor cu grăsime și celulele moarte ale pielii. Acest lucru poate duce la proliferarea bacteriilor Cutibacterium acnes care pot ajunge la spargerea peretelui porilor și facilitarea accesului la alte bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus, care provoacă infecții. Lucrați într-un mediu cu grăsimi și bucătării unde există friteuze.

Simptome, cauze și modul de tratare a bolii

Acneea poate fi clasificată în funcție de gradul de severitate, de la ușoară la destul de severă sau tipul de leziune (comedoane – boabe de culoare roșiatică -, papule – multe comedoane inflamate -, atrofice – lasă goluri și cicatrici -, comedoane de dimensiuni mari sau acnee conglobată , chistic – comedoane, papule și / sau pustule -, queloideo – cicatrici deșeuri de dimensiuni mari -).

Acneea poate apărea la orice vârstă, de la naștere până la vârsta adultă. Cea mai frecventă și persistentă acnee este preadolescenta, care apare între 9 și 11 ani și afectează, mai presus de toate, zona T a feței – frunte, nas și bărbie – dar o măsură care avansează în dezvoltarea apar pe piept, umeri și spate -; și premenstrualul care este cauzat de modificări hormonale ale ciclului menstrual la femei.

Există, de asemenea, motive de mediu și profesionale pentru apariția acneei ca variantă severă care poate fi suferită în regiunile tropicale; cosmetice pentru acnee prin utilizarea produselor care înfundă porii sau nu se desmaquillarse cu regularitate; sau acnee profesională datorită manipulării sau contactului cu hidrocarburi sau uleiuri minerale. Ca efect secundar al aportului de medicamente, cum ar fi corticosteroizii, poate provoca acnee iatrogenă.

Acnee: prevenire și tratament

Acneea este o boală și, ca atare, tratamentul lor trebuie încredințat unui singur specialist. Automedicările derivate din sfaturile prietenilor sau tratamentele oferite miracolului cosmetic nu servesc doar la îmbunătățirea dezvoltării acneei, dar care, chiar, se pot transforma într-o afecțiune severă, de obicei ușoară.

La Academy of Dermatology, organizație care reunește marea majoritate a profesioniștilor din dermatologie, a avertizat că bolile care afectează aspectul fizic, au și simptomele lor, consecințele asupra stimei de sine și capacitatea de pacienți. Acesta este cazul acneei, care, de asemenea, tinde să coincidă cu adolescența, etapă în care frustrările și respingerile ajung la o dramă disproporționată.

Acneea este inflamația foliculului pilosebáceo și a trunchiului. Afectează 80% din populația tânără, cu o incidență mai mare între 15 și 19 ani. Fără Dar doar 20 la sută din cei afectați solicită o îngrijire medicală care să contribuie decisiv la rezolvarea satisfăcătoare a problemei.

Curăță fața de două ori pe zi. Produsele de tratament trebuie aplicate local după spălare. Evitați frecarea zonei când vă uscați. Fără panică dacă apare o ușoară iritare. Deși mâncarea nu este cauza acneei, vor exista abuzuri de: porc, grăsimi, produse de patiserie, fructe de mare și băuturi spirtoase. Alimente cu derivate din ciocolată sau alcool. Fructele uscate. Brânzeturi tari.

Academia de Dermatologie recomandă

Evitați contactul părului cu pielea feței. Nu este recomandat să purtați părul lung sau breton. Evitați utilizarea produselor cosmetice care conțin uleiuri sau grăsimi în compoziția lor. Evitați grăsimile fotorezistente înainte de expoziția Solar. Este recomandabil să cereți sfatul dermatologului cu privire la protecția solară ideală.

Nu atingeți cosurile, deoarece este de obicei una dintre cauzele frecvente ale complicațiilor. Ai rabdare. Acneea este o afecțiune care, chiar și cu tratamente, durează cel puțin trei luni pentru a se vindeca. Evitați stresul. Pentru aceasta, este important să dormi opt ore pe zi. Practicarea sportului, pe tot aerul liber. Nu împărtășiți tratamentele. Fiecare boală este diferită. Nu tratați cicatricile în timp ce leziunile sunt active

„Picioarele corbii” Ridurile sunt foarte subțiri și au sens orizontal, care se nasc pe unghiul exterior al ochilor și constituie, adesea primele riduri care apar pe fața oamenilor. Principala sa cauză este pierderea elasticității care suferă pielea de-a lungul anilor, accentuată de caracteristicile proprii ale pielii periorbitale.

Expunerea la lumină intensă și / sau fumul prafului poate accelera apariția „picioarelor cocoșului” (pentru a evita disconfortul derivat dintr-o strălucire excesivă sau fum, persoanele expuse obțin de obicei mușchiul orbicular în mod regulat și pentru perioade lungi de timp de timp, astfel încât pielea adiacentă se termină sfărâmându-se, pierde elasticitatea și nu poate reveni la forma sa primitivă). Legile cosmetice din diferite țări publică prevederile lor liste de reglementare a ingredientelor și coloranților limitată în mod specific la aplicarea sa în zona ochilor.

Știi să ai grijă de părul tău?

Când avea 22 de ani, Marilyn Sherlock și-a pierdut cea mai mare parte a coamei. „Era epoca” florii „și eram aproape chel. A trebuit să apelez chiar la o perucă”, își amintește el cu amărăciune. Datorită ajutorului Institutului de Trichologie din Regatul Unit, știința care studiază părul și sănătatea ta, și-a recăpătat părul.

Că a marcat atât de mult încât, de atunci, este dedicat cercetării tulburărilor părului și ale pielii capului. „Este adevărat că, dacă renunți, viața nu prezintă pericol, ci generează un stres emoțional și un impact psihologic. Este un înregistrator al actelor tale, reflectă ceea ce mănânci, unde ai fost, ceea ce ai gata … Lucrăm ca avocați, colectăm acele piste pe care le servim pentru a detecta problemele și sunt mai frecvente decât credeți: există în jur de 50 de cauze în spatele slăbirii sau căderii părului „, explică.

Femei, bărbați, tineri, mai în vârstă …

Profilul persoanelor care vin la interogarea dvs. este cel mai divers. „Am cazul apropiat al nepoatei mele, are 14 ani și își maltratează foarte mult părul, până la urmă tocmai ea îi provoacă căderea, dar când ești adolescent este greu să o faci să o vadă . ” Pentru că, potrivit lui Sherlock, actele de zi cu zi sunt cele care strică cel mai mult părul. „La periaj găsim o singură mizerie și continuăm să tragem cu forță până când este o parte sau aplicăm căldură atunci când folosim dispozitive electronice. Majoritatea timpului este rupt deoarece nu încearcă așa cum ar trebui. Doar că noi ai grijă de piele, există care să ai grijă de părul tău „, recomandă el.

Cât de des ar trebui să te speli pe păr? „Atmosfera dintr-o singură cameră în care oamenii fumează, poluarea, praful de pe stradă, lacurile, spumele … Tot ceea ce este aderat zilnic la păr și unul rănește mai mult decât mineralele care conțin apa. Dacă te speli mâinile și dinții toată ziua, de ce nu părul? Dar nu merită primul săpun de găsit. De asemenea, tratamentul ales este foarte important. Vă recomand să îl păstrați curat și condiționat, este cel mai mare simptom de sănătate al unei coame „.

Este adevărat că tunsul cu părul ajută adesea să devină mai sănătos și mai puternic?

„Visul nu este acela de a lăsa acest lucru să se întâmple mai mult de șase până la opt săptămâni fără a pune foarfecele. Nu că tăierea cu asta merge adesea să devină mai puternică și mai sănătoasă, dar vei evita acea despicare. Părul este ca un fermoar , dacă sunt capetele despicate care se sparg și capătul, o parte a fibrei. este foarte important să faceți un frizer, deoarece tăietura este curată. Când nu folosiți o foarfecă chiar acasă, curtea a deteriorat și vârful și, de asemenea, provoacă-te pe tine care rupe prin felul în care îl tai „.

Masca trebuie aplicată o singură dată pe săptămână? „Pentru mine, balsamul este unul sau da, nu-mi spălați niciodată părul fără balsam. Utilizarea lui zilnică este la fel de importantă ca șamponul, deoarece ajută la hidratarea capilarelor din fibre. Masca, la fel de intensă, într-adevăr, cu o dată la săptămâna va fi bine „.

Subestimați problema căderii părului? „Părul este un semn de identitate. Lucrăm în strânsă colaborare cu medicul profesionist, dar este adevărat că vremurile sunt proprii medici care vor elimina fierul pentru problemă, deoarece consideră că este doar o problemă estetică. La Institutul de Trichologie am ați efectuat un studiu care aruncă date privind îngrijorarea: 95% dintre femei și mai mult de un 81% dintre bărbați recunosc că starea părului dvs. influențează starea sa de spirit, fiind un factor care determină când să vă arătați încrederea și siguranța în sine. părul păstrează o relație strânsă cu fericirea. „

Contribuie stresul la căderea părului?

Cum putem lupta împotriva ei? „Este un răspuns complicat. De fiecare dată sunt mai multe femei care vin la întrebarea mea cu privire la această chestiune. Este o cauză-consecință, pentru că dacă ai mai puțin timp, îți pasă mai puțin părul și la sfârșit va cădea mai mult pentru că este mai slăbit de lipsa de îngrijire. Dacă faci duș toate zilele și aplici cremă în toate zilele, de ce nu te speli pe păr în toate zilele pe care trebuie să le tratezi, aplici întotdeauna balsam și evită căldura fierului de călcat și fiare de călcat.

Plec să se usuce în aer. Repet, cel mai important lucru este să speli și să pui toată ziua „. Când începem să ne facem griji pentru căderea părului? „Standardul este să pierzi 100 de fire de păr pe zi. Dacă pierzi mai mult este atunci când mergem la dermatolog. Și nu le contează, se știe mai mult sau mai puțin cantitatea de păr pe care o pierzi atunci când speli părul sau perna” .

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén