Ce se întâmplă dacă acele mici modificări pe care le-ai observat în corpul tău ar fi o alertă de diabet? Aflați totul despre boală: ce tipuri există, care sunt cauzele și simptomele acestora. Dietele dezechilibrate și inactivitatea fizică sunt niveluri crescute ale diabetului de „epidemie”.

Potrivit corespondenței, 13,8% din populația adultă spaniolă are diabet zaharat de tip 2, care este echivalent cu mai mult de 5,3 milioane de persoane. Dintre acestea, doar 3 milioane sunt diagnosticate, lăsând să fie identificate 2,3 milioane alarmante. Este de spus că aproape jumătate dintre spaniolii care suferă de diabet nu știu că suferă de riscuri grave pe care le implică acest lucru.

Dar … ce este diabetul?

Diabetul este o boală dată creșterii nivelului de zahăr (glucoză) din sânge peste ceea ce este considerat standard, adică cu peste 126 mg / dL (măsurat în post).

Această glucoză este cea care folosește corpul ca energie, dar faptul că celulele folosesc această energie vor avea nevoie de intervenția insulinei, o substanță secretată de pancreas. Dar uneori organismul produce sau nu suficientă insulină sau nu folosește atât de eficient și zahărul este lăsat în sânge.

Care sunt simptomele diabetului

Respirați pentru a mirosi un fruct. Unul dintre simptomele diabetului este că respirația care miroase urât, precum „fructat”, poate fi un semn al diabetului. Se întâmplă deoarece, dacă organismul nu poate folosi zahărul ca „benzină”, folosește grăsimile și din această cauză, substanțele metabolismului grăsimilor – cetozele – se vor acumula în organism, adică să le elibereze prin respirație, dând locul acestui miros ca un fruct.

Oboseală care nu are o cauză specifică. Dacă faci aceeași activitate de mereu, te simți mai obosit, suspiciune. Un eșec în transformarea zahărului din sânge în energie, persoana care suferă de diabet tinde să fie mai obosită și orice efort EXTRA poate pleca fără respirație. Din toate punctele de vedere, nu vă panicați, de asemenea poate fi primăvara asteniei și, în acest caz, vă puteți recupera energia mai ușor.

Foamea necontrolată. Nu este nimic care să-ți potolească foamea? Nu te simti niciodata saturat? Deoarece insulina nu își face partea, celulele nu profită de glucoză și creierul interpretează că are nevoie de mai multă energie și, prin urmare, trimite semnale de foame pentru că obțin această energie.

Faceți pipi la orice oră. Este o altă observație a faptului că ceva nu funcționează bine și ar putea suferi diabet. Dorința de a urina cu frecvență este necesară pentru ca rinichii să lucreze în cea mai mare parte a minții încercând să elimine excesul de zahăr din sânge până la urinare.

Probleme la stomac. Când nivelul zahărului din sânge este prea ridicat, acesta poate ajunge să devină nervul care controlează mișcarea alimentelor în stomac să meargă mai încet. Acest lucru poate da loc problemelor digestive și arderii stomacului.

Slăbiți fără niciun motiv. Dacă mâncați ca întotdeauna și faceți același exercițiu, întotdeauna și pierdeți în greutate, se poate datora și unui diagnostic non-diabetic. Se poate datora faptului că organismul, în încercarea de a elimina excesul de zahăr, se termină scăpând de mai multă cantitate necesară. Mai mult, ca organism nu poți folosi acest zahăr ca combustibil, „atacă mușchiul” și îl folosește ca energie, ceea ce îl face să slăbească.

A avea multă sete și a bea cu frecvență

Întrucât excesul de zahăr din sânge face ca rinichii să acționeze mai mult pentru a elimina glucoza prin urină, corpul este deshidratat și trebuie să completeze fluidele cu frecvență.

Unghii care se rup sau se curăță. Unghiile spun mult din sănătatea noastră. Un alt simptom al diabetului este că, dacă acestea rup marginile sau chiar se desprind, alertă. Va fi la infecții cu ciuperci, la care sunt cel mai probabil persoanele cu diabet.

Suferind infecții cu drojdie recurente. Suferă candidoză atât de repetat poate face suspect de diabet și că persoanele care suferă tind să aibă mai multe infecții cu ciuperci, iar drojdia provoacă o ciupercă, Candida albicans.

Vezi neclar. Este un alt semnal de luat în considerare și că atunci când nivelul zahărului din sânge este menținut ridicat pentru o perioadă prelungită de timp poate provoca probleme de vedere. Cristalinul, elasticul țesutului a cărui funcție este de a focaliza, este umplut cu apă prin efectul nivelului ridicat de glucoză. De fapt, un diabet necontrolat sau slab controlat poate duce la orbire.

Amețeli în creștere. Printre numeroasele motive pentru care te poți ameți când te trezești, unul dintre ele este diabetul. Diabetul este foarte legat de problemele de reglare a tensiunii arteriale, astfel încât, trezindu-vă, suferiți o picătură de presiune și amețiți. Sau dimpotrivă, alteori, creșterea presiunii este cea care dă naștere la amețeli. Dacă aveți probleme cu presiunea, există modalități naturale de a o controla.

Pielea devine uscată. Datorită diabetului, corpul elimină mai mult lichid decât este obișnuit, provocând deshidratarea pielii. De asemenea, face pielea să piardă sensibilitatea, astfel încât persoanele care suferă pot arde mai ușor până nu percep bine căldura sau frigul, de exemplu. Pentru a avea grijă de ea, pe lângă controlul bolii, nu uitați aceste sfaturi.

Ei dorm picioare sau mâini. Un diabet care nu este controlat poate răni nervii, provocând furnicături și amorțeală la picioare sau mâini și, pentru ambele, poate fi una dintre cauzele care răspund la motivul pentru care dorm mâna sau piciorul.