Înainte de a decide cum să trateze primul lor episod de nivel ridicat de glucoză, este important să înțelegem, deoarece numărul lor este mare. Unele cauze posibile includ consumul de mese grele (bogate în calorii), lipsa activității fizice suficiente, uitarea de a lua medicamentele pentru a-și controla diabetul și nevoia de a face față bolilor și stresului.

Insulina este medicamentul care va reduce nivelul de glucoză din sânge cât mai repede posibil. Cineva care folosește insulina pentru mese poate lua doze de insulină pentru a corecta nivelul și, astfel, pentru ao reduce. Acest lucru necesită cunoștințe profunde despre momentul injectării, cât de des se injectează aceste doze pentru a corecta și cât de multă cantitate de insulină va fi utilizată. Ar trebui să colaborați cu medicul sau educatorul pentru diabet pentru a afla cum să faceți acest lucru.

Dacă măsurați glucoza și valoarea crescută, există o modalitate de a o reduce rapid?

În plus față de administrarea insulinei, modul de a reduce mai rapid nivelul de glucoză este de a face activitate fizică. Exercițiul crește sensibilitatea la insulină. Ea face ca celulele mușchilor să prindă mai multă glucoză, lăsând mai puțin fluxul de glucoză de către sânge în timpul și după activitatea fizică (ca urmare, nivelul de glucoză este mai scăzut atunci când măsoară). În mod obișnuit, exercițiile fizice regulate sunt foarte importante pentru un control bun al glucozei, indiferent de ce tip de diabet aveți.

Investigațiile au arătat că exercițiile fizice sunt vitale pentru a minimiza posibila dezvoltare a complicațiilor grave, cum ar fi neuropatia, retinopatia, bolile cardiovasculare și renale (rinichi). Dar nu uitați să discutați cu medicul înainte de a face schimbări drastice în rutina de exerciții. Și dacă aveți diabet de tip 1 și glucoza dvs. este de 250 mg / dl sau mai mult, observați dacă aveți cetone în urină. Nu trebuie să faceți mișcare dacă există cetone prezente.

În timp ce exercițiul este important pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge atât de repede, amintiți-vă că fizica activității ar trebui să facă parte din stilul dvs. de viață, niciun instrument nu este folosit doar pentru a obține un rezultat bun al măsurării dvs. atunci când glucoza este mare.

Luați-vă testul A1C atât de regulat (și recomandat de medicul dumneavoastră) încât vă puteți ajuta, atât dumneavoastră, cât și medicului dumneavoastră, să determinați dacă glucoza de control din sânge este la nivelul dorit. Și când utilizați contorul pentru a vă măsura nivelul acasă sau la locul de muncă, asigurați-vă că identificați tiparele în rezultate.

Acest lucru vă poate ajuta, atât dumneavoastră, cât și medicul echipei dvs. pentru diabet, să înțelegeți dacă trebuie să vă ajustați alimentele, medicamentele sau ambele. Este important să faceți pentru a vă gestiona bine diabetul, pentru a controla nivelul de glucoză, iar exercițiile fizice sunt foarte importante pentru a atinge acest obiectiv. 

Cum să acționăm împotriva unei creșteri de zahăr?

Una dintre principalele caracteristici ale diabetului este lipsa controlului nivelului de glucoză. În ciuda a tot ceea ce faceți încercând să vă mențineți nivelul de glucoză în sânge în limitele dorite, uneori treceți lucrurile pe care le puteți face pentru a fi dezechilibrați.

Când crește nivelul de glucoză și prezintă hiperglicemia, pacientul trebuie să acționeze imediat.

Hiperglicemie , sau glucoza crescute în sânge, se produce atunci când nivelurile crește cu până decât de obicei. Cele Simptomele se manifestă sub formă de sudoare rece, creșterea de sete, convulsii, letargie, greață, crește dorința de a urina și slăbiciune pe scară largă. Confruntat cu un episod de hiperglicemie, ar trebui să vă relaxați și să nu vă panicați. În plus, este foarte important să luați multe lichide pentru a evita deshidratarea, dar dacă prezentați vărsături.

De asemenea, atât de general, activitatea fizică ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Fără însă, dacă nivelul de glucoză a fost găsit cu peste 240 mg / dl, este necesar să se controleze urina pentru a detecta cetone.

În cazul prezentării cetonelor în urină, nu este nevoie să faceți activitate fizică, iar dacă aveți cetone și efectuați exerciții, nivelul de glucoză din sânge poate crește și mai mult. Este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi modalitatea mai sigură de a reduce nivelul zahărului din sânge. Un astfel de timp poate fi, de asemenea, util pentru a reduce cantitatea de alimente pe care o ingerați. Consultați-vă cu dieteticianul pentru a face modificări la planul de masă.

Dacă activitatea fizică și modificările din dietă nu dau rezultate, poate medicul dumneavoastră schimbă doza de medicament sau insulină pe care o gestionați sau, eventual, timpul în care au injectat insulina.

În același mod, este foarte probabil să solicitați cumpărarea unui metru de glucoză . La început, trebuie să monitorizați nivelurile de glucoză din sânge de până la 4 sau mai multe ori pe zi pentru a vă asigura că acestea sunt menținute la valori normale, fără a fi extrem de ridicate sau scăzute. De asemenea, evitați alcoolul. Unele băuturi vă pot determina creșteri sau faguri de glucoză. Amestecul de alcool bea dulciuri, poate crește nivelul de glucoză din sânge.

Cand sa apeli doctorul?

Dacă aveți următoarele simptome, nu ezitați și sunați medicul dumneavoastră:

  • Creșteți frecvența urinară, durerea la urinare, pierderea în greutate.
  • Dacă observă simptome ale nivelurilor scăzute de glucoză din sânge, cum ar fi tremurături, transpirații și oboseală.
  • Respirație scurtă, dureri în piept sau disconfort.
  • Dacă simțiți că inima bate rapid sau dacă simțiți palpitații.
  • Greață care afectează capacitatea de a mânca și nu este ameliorată de medicamentele eliberate pe bază de rețetă.
  • Diaree (4 până la 6 episoade în 24 de ore) care nu este ameliorată de medicamentele antidiareice sau de o modificare a dietei.