Știm că exercițiul ajută la creșterea puterii de cheltuieli și, astfel, poate arde grăsimi și pierde în greutate. Pentru că pare logic să ne gândim că simplul fapt de a începe să facem exerciții va ajunge să se reflecte în cântar cu câteva kilograme mai puțin … Cu toate acestea, întotdeauna se întâmplă așa. Nu toată lumea răspunde la egalitate atunci când începe să facă exerciții.

Este adevărat că există oameni care răspund foarte bine și subțire cu ușurință, fără a fi nevoie să-și schimbe obiceiurile alimentare, dar mulți alții, pentru că, din păcate, nu aceștia se întâmplă la fel și nu numai că nu sunt subțiri, ci chiar și grăsimi. Există cauze diferite. Unul poate fi că activitatea desfășurată este prea moale și că efortul depus nu crește atât de semnificativ puterea de cheltuieli, ca de exemplu în sesiunile de Pilates, yoga, gimnastică sau plimbări foarte puțin solicitante.

De ce nu slăbesc?

De asemenea, este destul de obișnuit ca exercițiul să trezească apetitul. El nu se întâmplă în toată lumea – acolo cărora li se întâmplă opusul și au mai puțină foame, dar este adesea că trecerea stilului de viață sedentar pentru a fi mai activ va avea mai mult poftă și va face cumpărături pentru a mânca mai mult.

O altă situație obișnuită și total contraproductivă este aceea că practicarea exercițiului va lua ca o scuză sau o atenuantă pentru a mânca cantități mai mari sau pentru a lua capriciul de a mânca sau de a bea o altă ispită „ pentru că deja am ars calorii ”. Și ceea ce se întâmplă de obicei cu adoptarea acestei atitudini este că mănânci mai multe calorii decât cheltuite în timpul exercițiului, trăgând peste bord tot efortul depus.

Voi pune un exemplu: un șahburger de McDonalds conține 335 kcal (calorii); o portie medie de cartofi prajiti, 340 de calorii; și un pahar de 250 ml CocaCola, 105 calorii. Total: 780 calorii. Ei bine, bine, o persoană de 75 de kilograme cheltuie în jur de 300 de calorii pentru o oră de gimnastică; 180 de calorii într-o plimbare ușoară 30 de minute și, dacă treceți o jumătate de oră până la 7 m / km, costul este crescut la 300 de calorii . Pentru ambii, pentru a ingera meniul menționat mai sus este necesar să se desfășoare cele trei activități sportive menționate și ar echilibra doar consumul: să nu fi consumat nici măcar o singură calorie mai mult din ingerate.

Care sunt cele mai bune exerciții pentru a slăbi?

Trebuie să avem în vedere că exercițiul fizic singur nu este la fel de eficient pentru pierderea în greutate, mai ales atunci când există o supraponderalitate ridicată și acolo pentru a pierde mult în greutate. Dar, în schimb, se arată că crește semnificativ eficacitatea măsurilor dietetice pentru pierderea în greutate.

Concluzie: dacă doriți să slăbiți eficient, este o măsură bună de a face mișcare, dar pentru a obține rezultate bune este esențial să vă îngrijiți dieta în paralel. 

De fapt, orice activitate fizică crește puterea de cheltuieli și este valabilă pentru slăbire. Ceea ce este cu adevărat important este să alegeți cele care se potrivesc cel mai bine caracteristicilor, nevoilor și gusturilor fiecărei persoane. Principalul lucru este să te miști.

Este un tip de exercițiu în toată lumea și, de asemenea, de a permite pierderea în greutate contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular.

După cum este cunoscut și notoriu, este pe cale să facă un efort fizic în timpul căruia corpul nostru folosește în principal oxigenul – captat în timpul respirației – pentru a genera energie. În primul rând, obținerea mușchiului glicogen și, ulterior, a grăsimii, o situație care apare atunci când este mai lungă necesită un timp bun de activitate și depozitele de glicogen sunt deja scăzute.

Exercitii aerobice

Pentru aceasta și pentru a obține arderea grăsimilor, efortul depus trebuie să fie de lungă durată. Întotdeauna mai mult de 30 de minute. Idealul este să-l păstrați 45 ‘, o oră sau mai mult. Deci, nu ratați aportul de oxigen, este important să respirați bine și să faceți activitatea ar trebui să fie efectuată la o intensitate moale sau nu foarte mare. Este important să nu vă lipsească respirația.

Dacă exercițiul aerob se face pe stomacul gol, tinde să ardă mai multe grăsimi decât dacă am fi luat micul dejun înainte. Pentru a fi mai scăzut nivelul de glucoză și insulină pentru a provoca postul peste noapte, se utilizează mai multă energie din grăsimi. 

Poate face exercițiul aerob în o mie de moduri: mersul pe jos (pe bandă sau pe stradă), înotul, jogging-ul sau alergarea, mersul pe bicicletă (în aer liber sau static sau eliptic în sala de sport) … și alegerea oricăruia dintre multiplele activități aerobice care sunt predate în săli de sport: pași , filare , cardiobox , bodypump … Tipul de exercițiu, precum și ritmul și intensitatea acestuia, trebuie să fie adaptate condiției fizice a fiecărei persoane și caracteristicilor acestora (vârstă, greutate, patologii …