Acneea este o boală obișnuită a pielii prin care se înfundă părul foliculilor cu grăsime și celule moarte cu puncte negre sau cosuri pe față, piept sau spate. Activitatea glandelor sebacee, producerea de hormoni ca androgeni și anumite medicamente pot agrava acneea.

Cauzele acneei sunt: producția excesivă de grăsime de către glandele sebacee, excesul de hormon de activitate al androgenilor care sunt responsabili de reglarea producției de sebácea. Obstrucția părului foliculilor cu grăsime și celulele moarte ale pielii. Acest lucru poate duce la proliferarea bacteriilor Cutibacterium acnes care pot ajunge la spargerea peretelui porilor și facilitarea accesului la alte bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus, care provoacă infecții. Lucrați într-un mediu cu grăsimi și bucătării unde există friteuze.

Simptome, cauze și modul de tratare a bolii

Acneea poate fi clasificată în funcție de gradul de severitate, de la ușoară la destul de severă sau tipul de leziune (comedoane – boabe de culoare roșiatică -, papule – multe comedoane inflamate -, atrofice – lasă goluri și cicatrici -, comedoane de dimensiuni mari sau acnee conglobată , chistic – comedoane, papule și / sau pustule -, queloideo – cicatrici deșeuri de dimensiuni mari -).

Acneea poate apărea la orice vârstă, de la naștere până la vârsta adultă. Cea mai frecventă și persistentă acnee este preadolescenta, care apare între 9 și 11 ani și afectează, mai presus de toate, zona T a feței – frunte, nas și bărbie – dar o măsură care avansează în dezvoltarea apar pe piept, umeri și spate -; și premenstrualul care este cauzat de modificări hormonale ale ciclului menstrual la femei.

Există, de asemenea, motive de mediu și profesionale pentru apariția acneei ca variantă severă care poate fi suferită în regiunile tropicale; cosmetice pentru acnee prin utilizarea produselor care înfundă porii sau nu se desmaquillarse cu regularitate; sau acnee profesională datorită manipulării sau contactului cu hidrocarburi sau uleiuri minerale. Ca efect secundar al aportului de medicamente, cum ar fi corticosteroizii, poate provoca acnee iatrogenă.

Acnee: prevenire și tratament

Acneea este o boală și, ca atare, tratamentul lor trebuie încredințat unui singur specialist. Automedicările derivate din sfaturile prietenilor sau tratamentele oferite miracolului cosmetic nu servesc doar la îmbunătățirea dezvoltării acneei, dar care, chiar, se pot transforma într-o afecțiune severă, de obicei ușoară.

La Academy of Dermatology, organizație care reunește marea majoritate a profesioniștilor din dermatologie, a avertizat că bolile care afectează aspectul fizic, au și simptomele lor, consecințele asupra stimei de sine și capacitatea de pacienți. Acesta este cazul acneei, care, de asemenea, tinde să coincidă cu adolescența, etapă în care frustrările și respingerile ajung la o dramă disproporționată.

Acneea este inflamația foliculului pilosebáceo și a trunchiului. Afectează 80% din populația tânără, cu o incidență mai mare între 15 și 19 ani. Fără Dar doar 20 la sută din cei afectați solicită o îngrijire medicală care să contribuie decisiv la rezolvarea satisfăcătoare a problemei.

Curăță fața de două ori pe zi. Produsele de tratament trebuie aplicate local după spălare. Evitați frecarea zonei când vă uscați. Fără panică dacă apare o ușoară iritare. Deși mâncarea nu este cauza acneei, vor exista abuzuri de: porc, grăsimi, produse de patiserie, fructe de mare și băuturi spirtoase. Alimente cu derivate din ciocolată sau alcool. Fructele uscate. Brânzeturi tari.

Academia de Dermatologie recomandă

Evitați contactul părului cu pielea feței. Nu este recomandat să purtați părul lung sau breton. Evitați utilizarea produselor cosmetice care conțin uleiuri sau grăsimi în compoziția lor. Evitați grăsimile fotorezistente înainte de expoziția Solar. Este recomandabil să cereți sfatul dermatologului cu privire la protecția solară ideală.

Nu atingeți cosurile, deoarece este de obicei una dintre cauzele frecvente ale complicațiilor. Ai rabdare. Acneea este o afecțiune care, chiar și cu tratamente, durează cel puțin trei luni pentru a se vindeca. Evitați stresul. Pentru aceasta, este important să dormi opt ore pe zi. Practicarea sportului, pe tot aerul liber. Nu împărtășiți tratamentele. Fiecare boală este diferită. Nu tratați cicatricile în timp ce leziunile sunt active

„Picioarele corbii” Ridurile sunt foarte subțiri și au sens orizontal, care se nasc pe unghiul exterior al ochilor și constituie, adesea primele riduri care apar pe fața oamenilor. Principala sa cauză este pierderea elasticității care suferă pielea de-a lungul anilor, accentuată de caracteristicile proprii ale pielii periorbitale.

Expunerea la lumină intensă și / sau fumul prafului poate accelera apariția „picioarelor cocoșului” (pentru a evita disconfortul derivat dintr-o strălucire excesivă sau fum, persoanele expuse obțin de obicei mușchiul orbicular în mod regulat și pentru perioade lungi de timp de timp, astfel încât pielea adiacentă se termină sfărâmându-se, pierde elasticitatea și nu poate reveni la forma sa primitivă). Legile cosmetice din diferite țări publică prevederile lor liste de reglementare a ingredientelor și coloranților limitată în mod specific la aplicarea sa în zona ochilor.